Friday 15 January 2010

ARROZ com POLO by MARCONI McCONNELL



















THIS RECIPE WAS SENT TO ME BY MY SISTER MONICA (THE CHEF OF OUR FAMILY) AND I LOVE IT!!! TO MAKE THIS DISH YOU WILL NEED:
4 TBS OLIVE OIL
1 KG CHICKEN BREAST (CHOPPED IN CUBES)
14Og CHOPPED ONION
1 RED PEPPER CHOPPED
400g RICE (NOT COOKED AND WASHED)
5 TBS TOMATO PURE
300g CHORIZO (CHOPPED IN CUBES)
200g GREEN OLIVES (PITTED AND CHOPPED)
1 LITRE BOILED WATER
1 CAN OF PEAS (200g)
2 TBS OF CHOPPED PARSLEY.
HOW TO PREPARE IT
HEAT THE OIL IN A BIG PAN AND FRY THE CHICKEN UNTIL GOLDEN. ADD THE CHOPPED ONION AND COOK UNTIL THEY GET SOFT. ADD THE RED PEPPER, THE RICE, THE TOMATO PURE AND THE CHORIZO AND COOK A LITTLE BIT FURTHER. ADD THE GREEN OLIVES AND THE BOILED WATER AND MIX ALL THE INGREDIENTS WELL. COOK OVER A VERY LOW HEAT UNTIL THE RICE IS COOKED AND THE LIQUID HAS DRIED FOR ABOUT 30MINS. MIXING THE ONCE IN A WHILE. REMOVE FROM THE HEAT AND ADD THE PEAS AND THE PARSLEY AND FINALLY MIX THEM WELL. READY TO SERVE!!!!!
SERVES 8-10 PEOPLE
*****
ESTA RECEITA FOI ENVIADA PELA MINHA IRMA MONICA (A CHEFE DA NOSSA FAMILIA ) E EU ADORO!!!!! PARA FAZER ESTA RECEITA VOCE PRECISARA:
4 COLHERES (SOPA) OLEO DE AZEITE DE OLIVA
1 KG DE PEITO DE FRANGO (CORTADO EM CUBOS)
140g DE CEBOLA PICADA
1 PIMENTAO VERMELHO PICADO
400g DE ARROZ CRU E LAVADO
5 COLHERES (SOPA) DE EXTRATO DE TOMATE
300g DE LINGUICA TIPO CALABRESA CORTADA EM CUBOS
1 VIDRO DE AZEITONAS VERDES PICADA (200g)
1 LITRO DE AGUA FERVENTE
1 LATA DE ERVILHAS (ESCORRIDAS) 200g
2 COLHERES (SOPA) DE CHEIRO VERDE PICADO
MODO DE PREPARAR:
EM UMA PANELA GRANDE AQUECA O OLEO E FRITE AOS POUCOS O FRANGO ATE DOURAR. JUNTE A CEBOLA PICADA E REFOGUE ATE QUE FIQUE MACIA . ADICIONE O PIMENTAO, O ARROZ, O EXTRATO DE TOMATE E A LINGUICA E REFOGUE MAIS UM POUCO. JUNTE A AZEITONA E A AGUA E MISTURE BEM. TEMPERE COM SAL E PIMENTA. COZINHE EM FOGO BAIXO, ATE O ARROZ COZINHAR E SECAR O LIQUIDO, POR CERCA DE 30MINS. MEXENDO DE VEZ EM QUAND. RETIRE DO FOGO JUNTE A ERVILHA E O CHEIRO VERDE E MISTURE BEM. SIRVA A SEGUIR.
SERVE 8 A 10 PESSOAS
MARCONI McCONNELLxxx










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