Tuesday 13 October 2009

GRILLED TUNA with PAN-FRIED VEGETABLES by MARCONI McCONNELL

A QUICK AND EASY RECIPE TO PREPARE (MY OWN RECIPE!!!) ALL YOU NEED IS FRESH TUNA FILLETS, LEMON ZEST, BUTTER, OLIVE OIL, VEGETABLES AND SOME SEASONING BLEND. FIRST, SEASON THE TUNA FILLETS WITH SALT AND PEPPER, SMOKED PAPRIKA AND A LITTLE BIT OF LEMON ZEST AND SET ASIDE TO MARINATE. SECOND, BOIL OR STEAM THE VEGETABLES: CARROTS, GREEN BEANS AND POTATOES (REMEMBER THAT IT TAKES LONGER TO COOK POTATOES, SO ADD THE OTHER VEGS. LATTER, IF YOU WANT TO COOK THEM IN THE SAME PAN). THEN, ONCE THE VEGETABLES ARE COOKED, PUT THEM IN A FRYING PAN WITH A KNOB OF BUTTER AND FRY THEM GENTLY UNTIL SOME OF THEM ARE GOLDEN, SPRINKLE SOME SALT AND PEPPER AND A LITTLE OF DRIED MIXED HERBS AND MIX WELL. AND FINALLY, HEAT A GRILL PAN (VERY HOT) AND PUT THE TUNA FILLETS ON IT AND GRILL THEM FOR 2 MINUTES EACH SIDE. PUT THE FRIED VEGETABLES ON A PLATE AND ADD THE TUNA ON THE TOP, POUR A LITTLE OF EXTRA VIRGIN OLIVE OIL FOLLOWED BY A FEW DROPS OF LEMON JUICE (IF YOU LIKE) AND BON APPETIT!!!

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UMA RECEITA RAPIDA E FACIL DE PREPARAR (MINHA PROPRIA RECEITA!!!) TUDO O QUE VOCE PRECISA E DE FILLES DE ATUM FRESCO, RASPAS DE LIMAO, MANTEIGA, OLEO DE AZEITE, VEGETAIS E ALGUNS TEMPEROS. PRIMEIRO, TEMPERE O FILE DE ATUM COM SAL E PIMENTA, PAPRIKA DEFUMADA E UM POUCO DE AZEITE DE OLIVA E ESPALHE UM POUCO DE RASPAS DE LIMAO E DEIXE TOMAR GOSTO. SEGUNDO, FERVA OU COZINHE A VAPOR OS VEGETAIS: CENOURAS, FEIJAO VERDE E BATATAS (LEMBRE-SE QUE A BATATA DEMORA PARA COZINHAR, ENTAO ADICIONE OS OUTROS INGREDIENTES POR ULTIMO SE VOCE QUIZER COZINHAR-LOS NA MESMA PANELA). ENTAO, UMA VEZ QUE OS VEGETAIS ESTIVEREM COZIDOS COLOQUE-OS EM UMA FRIGIDEIRA COM UM POUCO DE MANTEIGA E FRITE-OS GENTILMENTE ATE ALGUNS DELES DOURAR, TEMPERE COM SAL E PIMENTA E UM POUCO DE MISTURAS DE ERVAS SECAS E ENTAO RESERVE. E FINALMENTE AQUECA A FRIGIDEIRA DE GRELHAR (BEM QUENTE) E GRELHE O ATUM POR DOIS MINUTOS DE CADA LADO. COLOQUE OS VEGETAIS FRITOS EM UM PRATO E ADICIONE O ATUM POR CIMA, DERRAME UM POUCO DE AZEITE DE OLIVA EXTRA VIRGEM E UMAS GOTAS DE SUCO DE LIMAO (SE PREFERIR). E BOM APETITE!!!

MARCONI McCONNELLxxx

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